Pasažieri nikni, dusmīgi, neapmierināti! Valmieras Transporta uzņēmums "Valmieras - VTU" iekļuvis skaļā skandālā

Publicēts: 22.10.2024, Komentāri: 1

Valmieras Transporta uzņēmums Vidzemē "Valmieras - VTU" ierauts pamatīgā skandālā, jo pēķšņi vairs neļauj pasažieriem pārvadāt izslēgtus elektroskūterus un skrejriteņus autobusu bagāžas nodalījumos, kā tas bijis daudzus gadus.

Esam saņēmuši vairāku lasītāju sūdzības tieši par Valmieras VTU uzņēmumu. Uzsvērsim, ka runa nav par nomas stāvdrāžiem, bet tikai par pasažieru privātajiem skūteriem.

Autobusu šoferi esot bijuši spiesti parakstīties, ka turpmāk vairs pasažierus ar skūteriem neuzņems - žurnālistiem saka valmierietis, pazīstamais pasākumu vadītājs, aktieris un Valsts galvenais Ziemassvētku vecītis Ainārs Ašaks.


Ainārs stāsta faktus: "Pēc sarunas ar Autotransporta direkciju un tās vadības pārstāvi Dzintaru Utinānu man tapa skaidrs, ka Valmieras VTU un viņu valde vienpersoniski un patvaļīgi rīkojas, pieņemot lēmumu neparvadāt elektroskūterus sabiedriskajā transportā.


Pec direkcijas amatpersonas teiktā - vēl tikai tiks organizēta un sasaukta ekspertu komisija, lai uzklausītu viedokļus. Un tikai pēc tam tiks pieņemts lēmum.


"Valmieras - VTU" ir pasteigušies vēl nepieņemtam lēmumam pa priekšu! 

Tad jau ar elektrotransportu - elektroautobusiem [ FOTOGALERIJĀ TIEŠI VALMIERAS VTU ELEKTROBUSI ] arī bŭtu jāaizliedz pasažieriem braukt, jo tie pat ir ieslēgti! 


Tie arī var aizdegties - tapat kā dīzeļa un benzīna motori. Piebildīšu, ka elektroskūteris tiek pārvadāts neieslēgtā stāvoklī, un riska faktors ir absolūta nulle.
Šobrīd "Valmieras - VTU" administrācija un valde, saņemot par pārvadājumiem arī valsts dotācijas, vienpersoniski ignorē pasažieru intereses!" - dusmīgs ir skatuves mākslinieks Ainārs Ašaks.

Žurnālisti ir uzklausījuši arī Dzintaru Utinānu - vadības pārstāvi no VSIA Autotransporta direkcijas. Uzraugošā iestāde neatbalsta VTU rīcību! Par to mēs rakstīsim nākamajā publikācijā.


"Valmieras - VTU"  VADĪBA IR:

Aigars Vītols - Valdes priekšsēdētājs

Anda Liepiņa - Pārvadājumu daļas vadītāja

Guntis Kamzols - Transporta daļas vadītājs


Uzziņai no 2024. gada maija publikācijas portālā Jauns.lv:

Absurda situācija Valmieras autobusā - pasažierim no saliekamā skrejriteņa liek izņemt akumulatoru!

Kādā absurdu situāciju piedzīvojis Ainārs, kurš 10. maijā ar starppilsētu autobusu bija iecerējis no Rīgas doties uz Valmieru - autobusa šoferis viņu atteicies nogādāt līdz galamērķim, jo vīrietim līdzi bijis elektriskais skrejritenis. 


Savukārt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs "Valmieras - VTU" norādījis, ka skrejriteni šoferi bagāžas nodalījumā drīkst pārvadāt tikai tādā gadījumā, ja no tā tiek izņemts akumulators.


Pēc nepatīkamā starpgadījuma Ainārs sazinājās ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju "Valmieras - VTU", kas vīrietim izteica, viņaprāt, visai absurdas prasības.

"Viņi norādīja, ka, pārvadājot elektrisko skrejriteni bagāžas tvertnē, tas jāievieto speciālā apvalkā, turklāt no skūtera jāizņem akumulators!" neizpratnē dalās Ainārs, '' nesaskatu tam loģisku rīcību - pirmkārt, tas nav tik vienkārši izdarāms, otrkārt, skrejriteņa akumulatora aizdegšanās iespēja ir pilnībā izslēgta."

"Elektriskos skrejriteņus tāpat kā mobilos telefonus un portatīvos datorus darbina litija baterijas," Jauns.lv skaidroja SIA “Legit IT” speciālists Gvido, "tādēļ ja sabiedriskajos autobusos tiek aizliegts pārvadāt skrejriteņus, tad tikpat labi varētu aizliegt tajos pārvadāt arī šīs ierīces".


Speciālists norāda, ka "elektrisko skrejriteņu pārvadāšana transportā pēc būtības ir droša un uzliesmošanās gadījumi tiem nav novēroti". Gvido atklāj, ka pārsvarā deg vadi, nevis akumulators - viņš pat piedzīvojis gadījumu, kad uz salonu klients atvedis skrejriteni, kuram bija aizdedzies lādētājs. Tas bijis melns un pārogļojies, tomēr ar elektriskā skrejriteņa akumulatoru viss esot bijis vislabākajā kārtībā."

Uz "Valmieras VTU" aicinājumu pasažieriem no skrejriteņa izņemt akumulatoru, pirms tas tiek novietots bagāžas nodalījumā, speciālists raugās skeptiski.

"Protams, to iespējams paveikt, tomēr tas nav dažu minūšu jautājums. Visbiežāk akumulators elektriskajam skrejritenim ir pieskrūvēts un, lai to noņemtu nepieciešami speciāli instrumenti. Tāpat neuzmanīgas rīcības rezultātā pastāv iespēja akumulatoru bojāt," norāda Gvido.

Latvijas likumdošana skrejriteņus pārvadāt neaizliedz

VSIA "Autotransporta direkcijas" (AD) pārstāvji norāda, ka Latvijā "šobrīd neviens likumdošanas akts nenosaka, ka elektroskūteriem, pārvadājot reģionālajā sabiedriskajā transportā, ir jāizņem baterija". "Gadījumā, ja likumdošana kādreiz mainīsies, par to sabiedrība tiks informēta," norāda AD.

Tomēr "Autotransporta direkcija" uzsver, ka "pasažierim jānodrošina, lai bagāža būtu pārvadāšanai un saglabāšanai atbilstošā iepakojumā, tostarp, nenosmērētu un nesabojātu transportlīdzekli un / vai citu pasažieru bagāžu".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 599 paredz, ka pasažierim ir tiesības sabiedriskā transportlīdzekļa salonā bez maksas pārvadāt bagāžu.

Bagāžu, kuras izmēri 40 x 40 x 20 cm pārsniegti minēto MK noteikumu 59. punktā, jāpārvadā sabiedriskā transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā.

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Komentāri: 1
Avots: Vipi.tv rakstā izmantoti citāti no Jauns.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

valmieriete 22.10.2024 22:06
Valmieras VTU ir slikts pakalpojumu sniedzējs LV. Ecolines, Nordeka, Venstpils daudz kavalitatīvāki un domā par saviem pasažieriem
67 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV