Seniori, lūdzu izlasiet! Jūs var lēti apkrāpt pat miesīgais dēls, likumiskā krustmeita, mazdēliņš. Jūs var apkrāpt meita un citi radinieki

Publicēts: 17.08.2024, Komentāri: 5

Titulbildei ir ilustratīvs raksturs. Tajā redzami ilggadēji krāpnieki un latviešu tautas nodevēji - ždanoka un mamikins.


Brīdinājums visiem. Īpaši senioriem! Saglabāta autora rakstība un stils.


"Jānis Karalis:

Šis ir ĻOTI  SVARĪGS BRĪDINĀJUMS, īpaši senioriem!!!


Šodien saņēmu zvanu no nepazīstama mobilā tālruņa numura, paceļu un tur mans  tuvs draugs raudot saka, ka viņam esot milzu problēmas – esot bijusi avārija, tā notikusi viņa vainas dēļ, ir uzbraukts meitenei – pats tagad slimnīcā ar lauztām ribām…


Es, protams, jau sakreņķējos, saku ka šausmas – kā lai palīdz, jo pats šodien esmu ārpus Rīgas – Koknesē. No kreņķiem jau aizmirsts, ka zvans ir no sveša numura.

“Draugs” saka – steidzami vajag 25 000 Eiro, lai netiktu ierosināta krimināllieta.

Te nu man uzreiz skaidrs, simtiem reižu dzirdēts un lasīts. Pasaku – tūlīt atzvanīšu! Uzreiz zvanu draugam – viņam viss kārtībā. Vēl neesmu pabeidzis runāt ar draugu, redzu ienākošu zvanu no cita nepazīstama mobilā numura. Paceļu.

Atkal “draugs” ar izmisuma pilnu un pārmetošu balsi – “kāpēc Tu met nost klausi, man tādas milzīgas problēmas”! Es atbildu – tūlīt šie abi mobilie numuri tiks nodoti policijai. Zvans pārtrūkst.

PATS BRIESMĪGĀKAIS – no abiem numuriem zvanīja “draugs” mana reālā drauga balsī!!!

Krāpniecības shēmas turpina izmantot mākslīgo intelektu jaunos augstumos.


Lūdzu uzmanieties paši un pabrīdiniet savus seniorus, ja kāds zvana jūsu balsī no nepazīstama numura, lai sarunu pārtrauc nekavējoties un zvana uz jūsu īstajiem numuriem, lai noskaidrotu situāciju!

Un vēl lūgums par padomu, kur ziņot par tādiem gadījumiem?

Zvanīju uz 112 – izstāstu, man tiek vaicāts – vai mēģināju uz tiem numuriem atzvanīt. Saku nē, paldies – arī atzvanot varu uzrauties uz kādas citas shēmas (arī tak dzirdēts). 

Tiek iedots Valsts Policijas info numurs – sazvanu, numurus nepaprasa – vnk lai neuzticu savus sensitīvos datus un informāciju svešiniekiem, lai pastāstu par šo situāciju kolēģiem, draugiem, ģimenei. Viss.


Padomāju, varbūt manam mobilo sakaru operatoram (BITE) šāda informācija būs noderīga – var kādu bloku uzlikt, lai no šiem numuriem netiek zvanīts arī citiem klientiem. Sazvanīju tikai pēc darba (pēc 15 min mūzikas klausīšanās autoatbildētājā). 

Nu tur gan pateicās, palūdza nosaukt abus numurus, cikos zvanīts un pastāstīja, ka šāda shēma kļūst izplatīta ASV.

Tik bieži tiek ziņots par krāpšanas mēģinājumu gadījumiem, bet vai ir kāds vienots tālruņa numurs, kur iedzīvotāji var nekavējoties ziņot un, tādējādi - palīdzēt dienestiem apkarot šīs krāpnieku bandas? 

Lūdzu padalāties, ja tāds numurs ir! Sargām sevi un savus tuvos!"

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Valda 08.09.2024 21:50
Nekas nedraud godīgiem cilvēkiem, kuri nav gatavi pārkāpt likumu un atdot milzu summas kukuļos "policistiem".
1 0 atbildēt
Lūcija Sušinska 02.09.2024 18:26
Aplami reklamēt sejas pret kurām ierosinātas krimināllietas.Viens nodevējs,kurš Krievijas televīzijas kanālos apmelo Latviju,otrā ome,kurai rūp ,ka cik Krievija iedos tai līdzekļu,lai Latvijā uzrīkotu pret Latviju vērstus balagānus.
0 2 atbildēt
teiksma 21.08.2024 21:56
šito shēmu man nupat kaimiņiene izstāstīja - esot dēls iekļuvis avārijā. Tas nekas, ka viņai vispār bērnu nav!!!
4 0 atbildēt
ir jāmain likums= krimināla sodāmība visiem krāpniekiem 21.08.2024 21:37
Paldies, labs info!
5 0 atbildēt
Šamanis 19.08.2024 03:41
īpaši bieži tiek melots par iekļūšanu auto avārijās un piepras, lai steidzami pārskaita naudu
6 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV