Sidru festivāls, pieneņu spageti, nekūstošs saldējums, nesviests, pikantie sienāžu batoniņi – pārsteigumi izstādē Riga Food 2023
Attēls 3 no 16
No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam – izstādē “Riga Food 2023”.Šogad izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim. Būs gan aizraujošas pavāru, konditoru, bārmeņu un grila meistaru sacensības, gan vērtīgas meistarklases. Vēro šovus, degustē produktus un smelies idejas savai ēdienkartei!BILŽU GALERIJAPieneņu spageti, nekūstošs saldējums, nesviests, sienāžu batoniņi, vegānais kamambērs, rabarberu pulveris… – tie ir tikai daži no Baltijas valstu ražotāju jaunajiem, inovatīvajiem produktiem, ko jau 7.–9. septembrī var apskatīt, nodegustēt un iegādāties pārtikas izstādē “Riga Food 2023” Ķīpsalā. Atnāc un ļaujies jaunām garšām!(googleAd) Degustē Latvijas un ārvalstu sidrus!Ja esi sidra cienītājs, tad uz “Riga Food 2023” dodies jau 7. septembrī, jo no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 pie Latvijas nacionālā kopstenda norisināsies Sidra festivāls, kurā varēs nodegustēt 18 valstu sidrus. Savukārt visās izstādes dienās, iegriežoties ekspozīcijā “Latvijas sidra ceļš”, varēs iepazīt 12 pašmāju sidrdaru produkciju. Atnāc un iepazīsti dabīgo ābolu sidru! BIĻETES ŠEIT:https://www.bt1.lv/rigafood/buytickets.phpVēro bārmeņu sacensības!7. septembrī uz “GEMOSS” jubilejas skatuves norisināsies kokteiļu konkurss “Monin Cup Latvia 2023”, kura tēma šogad ir “Daloties neaizmirstamos mirkļos”. Bārmeņi centīsies pārspēt sevi un prezentēs kokteiļus, par kuriem jūsmos visas cilvēka maņas. Konkursantu uzdevums – ar savu kokteili paust personīgo pasaules redzējumu! Konkursa uzvarētājs dosies apmaksātā braucienā uz bāra izstādi “Bar Convent Berlin”. Savukārt 8. septembrī plkst. 12.00 uz skatuves kāps un viens otru meistarībā izaicinās populārie bārmeņi brāļi Reizenbergi stendapā “Andris Reizenbergs vs. Inguss Reizenbergs”.Nekūstošs saldējumsSaldējums, kas nekūst? Tas ir iespējams! Augstākās kvalitātes liofilizētu produktu ražotājs no Lietuvas – “Super Garden” – izstādes apmeklētājus iepriecinās, piedāvājot nogaršot kraukšķīgu mango, pistāciju, kivi, karameļu, melleņu, kokosriekstu un pat košļājamās gumijas garšas saldējumu, kas nekūst. Īpašam saldējumam izstādē būs īpaši izdevīga cena!(googleAd)Pikantās sienāžu uzkodasAr olbaltumvielām bagātas uzkodas un našķus, kas gatavoti no sienāžiem, Baltijas inovāciju stendā prezentēs Lietuvas uzņēmums “Tastik Crickets”. Sienāži ir pilnvērtīgs un ilgtspējīgs uzturs, kas satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu, minerālu un vitamīnu, jo īpaši B12. Pikantās uzkodas, sienāžu miltus un makaronus, kā arī sienāžu proteīna batoniņus uzņēmums gatavo no pašu audzētiem sienāžiem Lietuvā. “Neapšaubāmi ēdiens no sienāžiem ir kaut kas alternatīvs, novatorisks un unikāls, bet mēs gribam radīt jaunu ēdiena baudīšanas kultūru,” uzsver “Tastik” vadītāja Greta Budreike (Greta Budreikė). Piedalies grilēšanas un BBQ sacensībās! Jau pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā virmos kārdinoša grilēta ēdiena smarža, jo āra laukumā darbosies Grila parks. Visās trīs izstādes dienās notiks grilēšanas dueļi, grilēšanas sacensības, grilēšanas meistarklases un degustācijas. 8. septembrī interesenti varēs piedalīties grilēšanas sacensībās un iegūt titulu “Šašlika karalis vai karaliene”. Savukārt 9. septembrī notiks Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā ar “ABAS Smokehouse”! Līdzās būs arī grilēšanas iekārtu ekspozīcija, kur varēs apskatīt un iegādāties daudzveidīgu grilēšanas aprīkojumu – sākot no visu veidu griliem, grila stangām līdz pat gudrajām oglēm. Apmeklē vērtīgas meistarklases! Kas ir īsts sklandrausis? Vai to var pagatavot ikvienā virtuvē? Atbildes uz šiem un vēl citiem ar rausi saistītiem jautājumiem rodi uz “Riga Food 2023” Atvērtās skatuves 8. septembrī plkst. 15.00, apmeklējot sklandraušu meistarklasi. Savukārt uz “GEMOSS” jubilejas skatuves piektdien plkst. 14.15 sāksies meistarklase “Pasaules klasisko kokteiļu bezalkoholiskās versijas”, ko vadīs “Gemoss” dzērienu eksperts Andris Reizenbergs. 9. septembrī uz divām meistarklasēm Atvērtajā skatuvē aicina konditore Ieva Lācare: plkst. 12.00 – “Viens, divi un gatavs! Kā ātri un viegli pagatavot gardu, veselīgu maltīti no vietējiem produktiem”, plkst. 14.00 – “Pārmanto tradīciju mūsdienīgi savā virtuvē!”.(googleAd)Dzintara saldējums ar priežu čiekuriemLatvijai tik raksturīgais dzintars šogad izstādē būs nobaudāms arī saldējumā! “Livonijas dzintars” piedāvās nogaršot jogurta rullīšu saldējumu ar svaigiem augļiem un dzintaru. Saldējuma receptes pamatā ir Latvijā ražots jogurts ar dzintara pulveri, kuru pēc klienta vēlmēm papildina ar svaigiem augļiem un ogām, īpašiem gardēžiem – ar priežu čiekuriem. “Baltijas dzintaram tiek piedēvēts maģisks spēks – tas spēj ne vien dziedināt, bet arī sniedz enerģiju,” uzsver “Livonijas dzintara” vadītāja Daiga Šķiņķe.Atbalsti Latvijas labākos pavārus! Nils Ģēvele, Juris Latišenoks, Jegors Poruļevs – trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri ir pieņēmuši izaicinājumu un izstādē sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā. Savu favorītu atbalsti 9. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.30 hallē Nr. 2. Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi un pieredzes apmaiņu, 8. septembrī izstādē notiks konkursi “Latvijas gada pavārs 2023” un “Latvijas gada pavārzellis 2023”. Smelies idejas un receptes! 8. septembrī no plkst. 13.15. līdz plkst.14.00 uz “GEMOSS” jubilejas skatuves norisināsies kokteiļu gatavošana kopā ar “FLYTIE” bārmeni Linardu Grundmani. Vēl piektdien uz Atvērtās skatuves plkst. 16.00 varēsi uzzināt lielo pelēko zirņu pagatavošanas un baudīšanas noslēpumus. Savukārt 9. septembrī plkst. 11.00 ar interesantām sēņu receptēm un uzglabāšanas trikiem dalīsies Latvijas Universitātes lektore, pavāre, vairāku recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha. Interesenti varēs apskatīt arī jauno “Sēņotāja rokasgrāmatu”! Apskati kūkas no visas Latvijas! 9. septembrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 uz “GEMOSS” jubilejas skatuves šefpavāres Inas Poliščenko vadībā notiks kūku konkurss “Paaudžu mantojums”. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt kūku meistaru veikumu no visiem Latvijas novadiem un nobalsot par savu kūku – simpātiju! Un vēl! 8. septembrī izstādē filmēs TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” sižetu. Būs tiešraide no Ķīpsalas! 8. un 9. septembrī “Riga Food 2023” apmeklētāji Izstāžu centra vestibilā varēs apskatīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ražotāju iesniegtos produktus prestižajam pārtikas kvalitātes konkursam “The Baltic Taste Award”. “Riga Food 2023” piedāvā plašu programmu arī pārtikas nozares profesionāļiem: skatiet šeit Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies “Riga Food 2023”!(googleAd) No 7. līdz 9. septembrim Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2023” piedāvās plašu pasākumu programmu gan pārtikas nozares profesionāļiem, gan gardēžiem. Jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē prezentēs vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs 9 valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas, Moldovas – nacionālie kopstendi. ”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Izstādes darba laiks: 7.–8. septembrī 10.00–18.00 9. septembrī 10.00–17.00 Biļetes: Ieejas biļete – 6,00 EUR Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni) – 14,00 EUR (tikai piektdien un sestdien) Iepriekšpārdošanā lētāk! www.bt1.lv/rigafood/buytickets.php