Rīgā, Baznīcas ielā atklāts jauns itāļu virtuves restorāns Italissimo
Attēls 1 no 15
Rīgā atklāts jauns itāļu virtuves restorāns ItalissimoRīgas centrā, Baznīcas ielā 27/29, svinīgi atklāts jauns itāļu virtuves restorāns Italissimo. Jaunais, 700 kvadrātmetru plašais, divu stāvu restorāns vienlaicīgi spēj uzņemt ap 100 viesu, piedāvājot apmeklētājiem galvenokārt itāļu, kā arī citu Vidusjūras valstu virtuves ēdienus - FOTOGALERIJAJaunais restorāns, kas sadalīts vairākās zonās, iemieso visas itāliskās dizaina un garšas nianses. Italissimo ir tapis atbilstoši labākajām Itālijas interjera tradīcijām, ienesot iekštelpās gaišu un omulīgu noskaņu, ko veido nosvērti un mierīgi krāsu toņi, vecinātas un atsegtas ķieģeļu sienas, kā arī īpaši dizaina priekšmeti, kas iegādāti Itālijas mantu tirdziņos. Vakaros itālisko gaisotni paspilgtinās uz sienas projicētas itāļu klasikas filmas, tādas kā Romas brīvdienas, Spītnieka savaldīšana un citas. Savukārt romantiķiem paredzēti galdiņi ar skatu uz burvīgu iekšpagalmu, kas veidots kā itāļu ģimenes pagalmiņš – ar vīteņu augiem unVenēcijas tipa logiem, kas puspievērti ar senatnīgiem slēģiem.Ēdienkartē dominē gan tradicionālie itāļu virtuves ēdieni, gan gastronomijas šedevri Italissimo šefpavāra Jāņa Sokolovska īpašajā apdarē, kā, piemēram, rozā tīģergarneļu karpačo, baklažānu parmigiana, svaigas ik rītu taisītas pastas ar tradicionālām un īpašajām mērcēm.Vienlaikus kulināro izstrādājumu klāstā būs atrodami arī Latvijas un citu Eiropas valstu sezonālie ēdieni – piemēram, vasaras un rudens mijā gailenes, balto sparģeļu laikā īpašs sparģeļu piedāvājums, bet sezonā, kad pieejamas skrey mencas – zivju ēdienu baudītāji tiks lutināti ar skrey mencu ēdieniem. Pārskatāmā nākotnē restorānā plānots ieviest ari branču.Restorāna sirds ir unikāla picas krāsns, ko pēc speciāla pasūtījuma būvēja itāļu ģimene – tēvs un dēls no Rimini pilsētas, kuri ir mūrnieki jau trešajā paaudzē. Līdz ar to var apgalvot, ka itāļu dzimtas tradīcijas tiek iesakņotas arī Rīgas jaunatvērtajā Italissimo. Picu gardēži kopā ar klasiskajām picām garšas kārpiņas var apmierināt garšojot tādus šedevrus kā melno trifeļu picu, astoņkāja karpačo picu un tīģergarneļu karpačo picu.Īsts atradums Italissimo ir ar malku kurināms grils, kur tiek pagatavoti gan visi zivju ēdieni, gan sulīgi antrekota steiki, Vidusjūras astoņkājis, jūras velna filejas medaljoni un citi lieliski ēdieni. Desertā viesi var veldzēties ar vēso, pašu gatavoto dželato saldējumu.Kulinārijas garšas papildina īpaša, vīnziņa Reiņa Sneidzes veidotā, vīna karte, kas lielākoties aptver Itālijas vīnu sortimentu, taču piedāvājumā atrodamas arī dažnedažādas vīna pērles no citiem Vidusjūras valstu populārākajiem vīnaudzētavu reģioniem. Stiprāku dzērienu cienītājiem dzērienkartē pieejams plašs aperola tipa kokteiļu, kas ir gatavoti uz proseco bāzes, klāsts. Piedāvājumā ir pašu gatavotas mājas limonādes ar sezonas ogām un augļiem. Nav aizmirsts arī par gardu un aromātisku kafiju – Florian, ko Bonomi ģimene Milānā grauzdē kopš 1886. gada, šis grauzdējums radīts speciāli leģendārajai Venēcijas kafejnīcai Florian, kas atrodas uz San Marko laukuma.“Italissimo ir ģimeniskuma un dzīvesprieka apvienojuma restorāns, kur vienuviet var atpūsties gan kopā ar bērniem, gan arī tieši pretēji – baudīt romantisku vakaru divvientulībā, skatoties vecās Čelentāno filmas un ar gardu kafijas krūzi rokās lūkojoties uz romantisko itāļu pagalmiņu. Gaišās un plašās telpas kombinācijā ar gardiem ēdieniem pie aromātiskās malkas krāsns lieliski kompensēs saules un siltuma trūkumu sezonas tumšajos un drēgnajos vakaros, turklāt Vidusjūras reģiona kultūra, tostarp itāļu kulinārijas un vīnu baudīšanas tradīcijas mums sen jau vairs nav svešas, un šī siltā un saules pārpilnā reģiona gastronomija Latvijā kļūst aizvien populārāka,” saka Italissimo šefpavārs Jānis Sokolovskis.Kā jau katrā itāļu ģimenē, arī šeit – bērni vienmēr ir tādi paši viesi kā jebkurš cits restorāna apmeklētājs, tāpēc Italissimo pirmajā līmenīir veidota bērnu istaba, kur sestdienās un svētdienās mazās atvases pieskatīs un izklaidēs profesionāla auklīte. Savukārt, domājot par ģimenēm ar mazuļiem, pirmā līmeņa plašajās labierīcībās ir pieejami arī bērnu pārtinamie galdiņi, pietam tādi atrodami kā sieviešu, tā arī vīriešu pusē.Restorānā kopā strādā un ikdienas par apmeklētāju labsajūtu rūpējas ap 20 cilvēkiem. Italissimo pieder SIA ItalAmo, kuru līdzīpašnieki ir restorāna šefpavārs Jānis Sokolovskis un restorātors Ruslans Razņaks.